Εγγραφή

  Είστε νέος χρήστης;

  Δημιουργήστε Λογαριασμό

  Ιστορία-Φιλοσοφία

  1988
  Η εταιρεία ξεκινά την ιστορία της το 1988 αρχικά με την επωνυμία «DOMUS Ο.Ε.» στο κατάστημα επί της Μητροπόλεως 92 στη Θεσσαλονίκη.
  Ψυχή της εταιρείας και ιδρυτής της ο Χρήστος Χριστοδούλου, προσπαθεί να μυήσει το αγοραστικό κοινό της πόλης του σε καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις στο χώρο της επίπλωσης. Η δραστηριότητά του αφορά την εισαγωγή και εμπορία επίπλων από το εξωτερικό και κυρίως από την Ιταλία .
  Το κοινό της πόλης ανταποκρίνεται στις νέες ιδέες και η εταιρεία εξελίσσεται περισσότερο και εξαπλώνεται στις εισαγωγές καινούργιων εταιρειών κατασκευής επίπλων, φωτισμού και χρηστικών αντικειμένων. Η συνεχής παρακολούθηση των τάσεων και των εξελίξεων και η σωστή συμβουλή του πελατειακού κοινού, την εδραιώνει στην αγορά της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, και την ανάγει σε ανταγωνιστική του είδους της σε όλη την Ελλάδα.

  1996
  Το 1996 η επωνυμία της εταιρείας, που αποτελεί και σήμα της, μετατρέπεται σε "AREA DOMUS" και ανοίγεται ένα νέο κατάστημα επί της οδού Γ. Παπανδρέου 94. Η εικόνα των καταστημάτων ακολουθεί γραμμές λιτές και σύγχρονες, όπως είναι άλλωστε όλη η φιλοσοφία της εταιρείας. Οι βιτρίνες της πάντα υπαγορεύουν μία αίσθηση ποιότητας και αντικατοπρίζουν την αισθητική της εταιρείας.

  1997
  Το 1997 η AREA DOMUS επεκτείνεται καί στην Ανατολική Μακεδονία, με την ίδρυση (franchising) καταστήματος στην Κομοτηνή.
  Σήμερα, στα καταστήματα AREA DOMUS εκπροσωπούνται σημαντικά διεθνώς ονόματα στο χώρο του design: εταιρείες όπως Kartell, Moroso, Porada, Desalto, La Palma, Flou, Kundalini, Foscarini, Presotto κ.ά. εκφράζουν απόλυτα την αισθητική και τη φιλοσοφία της επιχείρησης . Η συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση των τάσεων σχεδιασμού, χρωμάτων, υλικών, τεχνολογίας, παρουσίασης φέρνει την εταιρεία στις πρώτες σειρές ανάλογων εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, η σωστή προσέγγιση και ενημέρωση του πελάτη πριν και μετά την πώληση από άτομα εξειδικευμένα, οδηγεί όλα αυτά τα χρόνια στην προτίμηση και αποδοχή από το κοινό.

  2004-2006
  Το 2004 πραγματοποιείται ένα νέο βήμα που καταδεικνύει τη διορατικότητα με την οποία η εταιρεία ατενίζει το μέλλον: αποκτά την αποκλειστική αντιπροσώπευση για όλη την Ελλάδα της εταιρείας Kartell (εταιρεία - θεσμό στο design επίπλου και χρηστικού αντικειμένου, με υπογραφές κορυφαίων σχεδιαστών όπως Philippe Starck, Ron Arad, P. Lissoni, F. Laviani, P. Urquiola κ.ά.) και ανοίγει το πρώτο Flagstore Kartell στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, η εξέλιξη είναι γρήγορη. Μέσα στο 2006, δύο Flagstores Kartell στην Αθήνα - το πρώτο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 14 - Μαρούσι και το δεύτερο στην Ηροδότου 19 - Κολωνάκι - συνομολογούν ότι η δράση της εταιρείας ήταν και παραμένει πρωταγωνιστική στην ελληνική αγορά και ότι φιλοσοφία της είναι να προτείνει πάντα νέες και σύγχρονες τάσεις.

  2008
  Area Domus OUTLET. Το νέο project της Area Domus.
  Η δημιουργία ενός outlet ήταν -και λόγω της εποχής που διανύουμε- για την Area Domus μια νέα ανάγκη. Ο καινούργιος μας χώρος στη δυτική πλευρά της πόλης, κοντά στο λιμάνι, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την πιο εύστοχη επιλογή για όλους όσους αγαπούν τα είδη της εταιρείας, τα οποία οι πελάτες μας θα βρουν σε τιμές που θα προκαλέσουν.

  2010
  Χρονιά αλλαγών για τα δεδομένα της παγκόσμιας και ειδικότερα της ελληνικής αγοράς. H Area Domus αλλάζει ριζικά την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη. Μετακομίζει σε ένα νέο διώροφο υπερπολυτελές κτίριο, στεγάζοντας τα γραφεία και τα καταστήματά της.
  Ο χώρος, μεγέθους 650τ.μ., στην οδό Αδριανουπόλεως 24 σηματοδοτεί αυτή την αλλαγή. Το showroom της Area Domus στεγάζεται σε γωνιακό διώροφο κατάστημα με πέντε μεγάλες βιτρίνες, σε μία γειτονιά που αποτελεί σημείο αναφοράς για το σπίτι και τη διακόσμηση.
  Ο χώρος είναι σχεδιασμένος από τον ταλαντούχο αρχιτέκτονα, Μηνά Κοσμίδη. Τσιμέντο, ατσάλι και industrial look είναι τα χαρακτηριστικά που κάποιος θα αναγνωρίσει με την πρώτη ματιά. Παράλληλα γίνεται και η μετακόμιση του καταστήματος Kartell Flagship Store από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά από επιτυχημένη παρουσία πέντε χρόνων, μετακομίζει στην οδό Αδριανουπόλεως 24, στην Καλαμαριά.

  2018
  Η εταιρία προχωράει σε μεγάλη επένδυση στην Αθήνα και μισθώνει κατάστημα 400τμ. στο Χαλάνδρι, Λεωφ. Κηφισίας 180 και δημιουργεί το νέο κατάστημα ναυαρχίδα της Kartell στην Ελλάδα. Είναι ένα απο τα 5 μεγαλύτερα καταστήματα Kartell στο κόσμο.
  Σε τρία επίπεδα ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε όλα τα προιόντα της Kartell. Ειδικό section για το επαγγελματικό έπιπλό, το μπάνιο και τα έπιπλα γραφείου.
  2020
  Η εταιρία εμβαθύνει τη συνεργασία της με τη Sofa Company και μισθώνει κατάστημα 500τμ στη Καλαμαρία Θεσσαλονίκης, Αδριανουπόλεως 37. Η μεγαλύτερη εταιρία καναπέδων στην Ελλάδα, πλέον έχει ένα κατάστημα ναυαρχίδα στο οποίο οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να δούνε όλα τα μοντέλα της.
  Payment iconΑσφαλείς Online Πληρωμές
  Service icon24 / 7 Υπηρεσίες
  Shipping iconΑποστολές σε Ελλάδα & Εξωτερικό